To nye profiler skal tegne Universe Fonden

Pressemeddelelse: 25. marts 2010 Det bliver to markant anderledes profiler, der fremover skal tegne Universe Fonden efter Charlotte Sahl-Madsen, der måtte forlade jobbet som fondsdirektør for at blive Videnskabsminister.

Universe Fondens nye direktion består af Peter Skat-Rørdam som fondsdirektør og Peter Jyde Andreassen som direktør. Begge er hentet internt og har været med til at tegne fondens virke. De skal nu i deres nye roller fortsætte fondens arbejde og videreudvikle fondens profil.

– I Universe Fonden har vi fra starten haft fokus på at udnytte vores viden om at fremme kreativitet og god læring i skolerne og i erhvervslivet. Vi vil med bestyrelsens opbakning fortsætte dette meget vigtige arbejde. Det handler om at omsætte forskningsresultater til brugbar praksis, forklarer den nye fondsdirektør, Peter Skat-Rørdam.

Bestyrelsen i Universe Fonden er sammensat af Anette Clausen, bestyrelsesformand; Charlotte Rønhof, Dansk Industri samt Per Have, adm. direktør i Bitten og Mads Clausens Fond. Universe Fonden har desuden et Advisory Board, der udgøres af professor Howard Gardner fra Harvard University og professor Svein Sjøberg fra Oslo Universitet, der er tunge, internationale kapaciteter på læringsområdet.

– Vi har en utrolig engageret bestyrelse og et advisory board, der helt fra starten har været med til at tegne Universe Fonden. Deres opbakning og tillid til, at vi kan styrke og videreudvikle fonden i den rigtige retning, er absolut altafgørende, forklarer Peter Skat-Rørdam, der er uddannet cand. polit og har en ph.d. i corporate entrepreneurship.

Peter Jyde Andreassen, der er civilingeniør og har en fortid i bl.a. Lego og Danfoss Universe, har fra begyndelsen været en af de faglige nøglepersoner i opbygningen og udviklingen af Universe Fondens forskellige udviklingsprojekter. (mere om de to direktører nederst på siden)

Om Universe Fonden

Universe Fonden er en almennyttig fond, der har fokus på at gøre nyeste forskning inden for læring, kreativitet, innovation og intrapreneurskab praktisk anvendeligt for skoler og virksomheder. I Universe Fonden ligger også forskningsenheden Universe Research Lab, der driver en række forskningsprojekter i samarbejde med bl.a. Århus Kommune, Sønderborg Kommune og Vejle Kommune.

Yderligere information:
Peter Skat-Rørdam, fondsdirektør, Universe Fonden, tlf. 21 15 91 02.
Kontakt til formand Anette Clausen kan fås via Stine Honoré, kommunikationschef, Universe Fonden, tlf. 51 52 49 44.

”Fremtidens Skole” - Se eksempel på et af Universe Fondens projekter


BLÅ BOG

Peter Skat-Rørdam: 49 år, uddannet cand. polit med en ph.d. i corporate entrepreneurship. Har tidligere Haft ansvaret for opbygningen af corporate entrepreneurship initiativerne på Danmarks Tekniske Universitets Executive School of Business i samarbejde med store danske virksomheder som FLSmidth, TrygVesta og Danfoss. Kommer fra en direktørpost i konsulentenheden Impact by Danfoss, der var specialiseret i at gøre nyeste forskning inden for bl.a. intrapreneurship, fremtidsscenarier og iværksætteri praktisk anvendeligt for virksomheder.

Peter Jyde Andreassen: 43 år, Civilingeniør fra Ålborg Universitet og HD i afsætningsøkonomi. Har tidligere været leder af udviklingsafdelingen i oplevelsesparken Danfoss Universe, og gennem mange år været hos LEGO, bl.a. som projektchef i udviklingsområdet, hvor han blandt andet var med til at virkeliggøre konceptet ”Lego Serious Play”, der bruges til at understøtte innovation og læring i et team. Peter Jyde Andreassen har fra begyndelsen været en af nøglepersonerne i opbygningen af Universe Fonden og udviklingen af Universe Fondens forskellige udviklingsprojekter.

Peter Skat-Rørdam & Peter Jyde. Foto - Lene Esthave.jpg

Universe Fondens nye direktion består af Peter Skat-Rørdam som fondsdirektør og Peter Jyde Andreassen som direktør. Begge er hentet internt og skal i deres nye roller videreudvikle fondens profil. Foto: Lene Esthave.

KONTAKT

Peter Skat-Rørdam Fondsdirektør (adm. direktør) M. +45 21 15 91 02
psr@katafonden.dk
Kata fonden
3840 5414
Alsion 2
DK-6400 Sønderborg